Izberite svojo državo ali regijo.

Close
Prijava Registriraj se E-naslov:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

APEC: TI misli, da bo naredil ac-dc čip s 15mW stand-by

TI-TPS7A78-ac-dc

»Ta naprava dosega najboljše razmerje med visoko učinkovitostjo in izjemno nizkim hrupom, medtem ko zmanjšuje velikost napajalne napetosti, z nekaj utemeljitvijo - čeprav ima en velik kondenzator

Poklical je TPS7A78, je zelo napreden prevzeti na desetletjih stare kapacitivne kapalke tehniko, ki uporablja serijsko impedanco kondenzatorja ("Cs" v tem primeru) na omrežno frekvenco za "loose" veliko omrežne napetosti brez resnične izgube moči ( ceno nesrečnega faktorja moči).

V skladu s to staro idejo povečuje učinkovitost in dodaja regulacijo s prednastavljivim krmilnim aktivnim omrežnim usmernikom - polnjenje kondenzatorja rezervoarja (Cscin), ki napaja preklopno napetost kondenzatorja 4: 1 - do povečanja izhodni tok. Na izhodu je tradicionalni LDO linearni regulator.


TI-TPS7A78-ac-dc-block"Reaktanca Cs določa maksimalni AC polnilni tok, ki se uporablja za polnjenje reverzibilnega AC napajalnega kondenzatorja [Cscin]", pravi podjetje. ”Stopnja stikala 4: 1 ima za posledico zmanjšanje vhodnega toka za 1/4. Prenapetostni upori [Rs] se uporabljajo za omejitev vdora toka na napravo. Rs se lahko uporablja tudi za zaščito naprave pred prenapetostnimi tokovi v povezavi s TVS [prehodno napetostno dušilko] ali MOV [metal-oksidni varistor]. "

Splošne specifikacije so:

Z izhodom med 3.4V in 5V se aktivni usmernik vzdržuje padca 600mV preko LDO (preko obremenitve in temperature), da se zmanjša izguba moči - če je izhod nastavljen na 4 V, usmernik zagotavlja 4,6 V na vhodu rezervoarja / LDO.

Za izhodne napetosti med 3,4 V in 1,25 V aktivni usmernik vzdržuje fiksno 4V na rezervoarju.

Če je na izhodu zaznana previsoka napetost (> 5,75 V), se na izhodu nenadoma odstrani velika obremenitev, na primer - zaščitno vezje zaustavi sekcijo preklopnega kondenzatorja, dokler se ne uporabi presežek na vhodnem kondenzatorju LDO. To se najverjetneje začne izvajati, ko je izhod nastavljen na 5V - prag 5.75V je blizu 5.6V, ki ga bo krmiljeni usmernik vzdrževal na vhodu LDO.

Ko ac ni na voljo, obstaja možnost, da napajanje iz vira enosmernega toka v povezovalni pin kondenzatorja rezervoarja - preverite podatkovni list za nekaj opozoril v zvezi s to možnostjo - eden je, da je to mogoče uporabiti le z izhodno napetostjo navzgor do 3.3V.

Omejitev izhodnega toka je zagotovljena, podprta s toplotno zaščito, če preobremenitev ali kratek stik ostane.

V korist mirokontrolerja, ki ga poganja čip, sta na voljo dve informacijski zatiči: Power-fail je odprt pin za odvod, ki kaže, da se napajanje z izmeničnim tokom zmanjšuje. Power-good je pin z odprtim odtokom, ki kaže, da je proizvodnja narasla nad 92% predvidene vrednosti (z 2% histerezo, ko pade).

Po toplotni preobremenitvi se izhod ponovno vklopi, ko se naprava dovolj ohladi.

Absolutne maksimalne napetosti so 30V na izmeničnih vhodih in 30V na rezervoarju - čeprav slednja pade na 24V, ko se napaja z enosmernim tokom. Do 3A se na kratko dovoli od vhodov izmeničnega toka do rezervoarja. Maksimalna moč je 120mA pri polnem mostu, 60mA na pol.

Ena od možnih aplikacij je napajanje pametnih števcev, kjer, glede na TI, »za razliko od tipičnih rešitev za napajanje z izmeničnim tokom na enosmerni tok, TPS7A78 ne zahteva zunanjih magnetov, zaradi česar je odlična izbira za aplikacije e-merjenja, tako da je bolj odporna na poškodbe. Ustreza standardu IEC 61000-4-8, ki ga zahtevajo aplikacije, kot je elektronsko merjenje. «

Opomba za aplikacijo,Dobava kapljice brez povezave za e-metre‘, Je na voljo, ki opisuje tokokrog, ki zagotavlja 3.3V (najmanj 50mA) od 90 - 265Vac. Učinkovitost je 53% pri 120Vac v 50mA ven.

Prav tako lahko izpolnjuje zahteve elektromagnetne združljivosti z uporabo TPS7A78, preberite kratki članek, "Kako narediti preprosto nemagnetno AC / DC napajanje."

TPS7A78 je na voljo v 14pin, 5 x 6.5mm TSSOP.